चिसो मौसममा तातो खाना

डा. बालकृष्ण साह

काठमाडौ, पुस २९ – सुन्तला, अमला, कागतीजस्ता अमिला फलफूलहरूमा प्रशस्तै भिटामिन सी पाइन्छ । सुन्तलामा भिटामिन सीका साथै भिटामीन बी, फोलेट र सेरोटिनजस्ता अति आवश्यक पौष्टिक तत्वहरू पनि

spicy

पाइन्छन् । सेरोटिनले एक किसिमको न्युरो ट्रान्समिटरको काम गर्ने हुँदा सुन्तलाको सेवन डिप्रेसनबाट जोगिन सहायकसिद्ध हुन्छ । यो मौसममा दूधको भन्दा कागती चिया, हट लेमन तथा अदुवा चिया खानु राम्रो हुन्छ ।

प्रकाशित मिति: २०६९ पुस २९ ०५:२९

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s